- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
קרור אחזקות בע"מ נ' פסגות קופות גמל ופנסיה בע"מ
|
צ"ו בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו |
22169-01-13
28.5.2013 |
|
בפני : סיגל דוידוב-מוטולה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: קרור אחזקות בע"מ |
: פסגות קופות גמל ופנסיה בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.בפני בקשת המבקשת, לשחרר לזכותה את סך הכספים שנצברו בקופת הפיצויים הכללית המנוהלת על ידה אצל המשיבה.
2.להלן נימוקי הבקשה:
א.בעבר העסיקה המבקשת כ – 50 עובדים, ולכן העבירה לידי המשיבה, משך כעשרים שנה, תשלומים שוטפים בסכומים גדולים לטובת תשלום פיצויי פיטורים עתידיים לעובדיה.
ב.נכון להיום, המבקשת מעסיקה שתי עובדות בלבד – כאשר פיצויי הפיטורים העתידיים של שתיהן מובטחים בדרכים אחרות (קופת פיצויים אישית וביטוח מנהלים).
ג.מאז שנת 1998 הופסקו ההפקדות לקופת הפיצויים הכללית, והועברו לקופות פיצויים אישיות.
ד.אין בכוונתה של המבקשת להעסיק עובדים נוספים.
ה.המבקשת תמשיך להפריש, בגין שתי העובדות, את הסכומים הנדרשים להבטחת פיצויי הפיטורים שלהן, לקופת הפיצויים האישית וביטוח המנהלים בהתאמה.
ו.המבקשת שילמה, במלואם וכדין, את כל פיצויי הפיטורים לעובדים אשר סיימו את עבודתם בשבע השנים האחרונות.
ז.למיטב ידיעת המבקשת, אין ולא צפויות תביעות כלשהן כנגדה שעניינן פיצויי פיטורים.
3.המבקשת צירפה, כתמיכה לבקשתה ולעובדות המנויות בה, תצהירים של מנהלה ושל מי שכיהן בה כחשב עד ליום 1.10.12. בנוסף צירפה אישורים של משרד רואי החשבון המבקר את ספריה (קוסט, פורר, גבאי את קסירר – רואי חשבון) להצהרותיה המפורטות לעיל, והסכמה בכתב לבקשה מצד שתי העובדות המועסקות על ידה. המבקשת הבהירה כי אין רלוונטיות להסכמת מועצת הפועלים, שכן שתי העובדות המועסקות על ידה אינן חברות בהסתדרות הכללית.
4.המשיבה הבהירה כי בהתאם להוראות הממונה על שוק ההון במשרד האוצר, הינה רשאית לשחרר לזכות המבקשת את הכספים רק "לפי פסק דין של בית הדין לעבודה הקובע כי היתרה שתיוותר בחשבונו לאחר שישולמו לו הסכומים אותם הוא מבקש למשוך, תכסה את התחייבותו לתשלום פיצויי פיטורין לעובדיו, ואשר מורה לקופה להחזיר כספים למעביד". עוד הבהירה כי תפעל בהתאם להחלטת בית הדין כפי שתתקבל.
5.בהתאם להלכה הפסוקה, "אין כל חבות שבחוק 'לשריין' למטרת תשלום פיצויי הפיטורים סכומים העולים על אלה המיועדים לתשלום פיצויי הפיטורים. מכאן – שאם יוכח, להנחת דעתו של בית דין אזורי, כי הכספים בקופת גמל כלשהי עולים על חבות פיצויי הפיטורים שחב המעביד למועד נתון, אין כל מניעה כי בית הדין יתיר לקופה לשחרר למעביד את יתרת הסכום" (דב"ע נג/5-6 תפזול תעשיות כימיות בע"מ – הקופה המרכזית לפיצויים שליד בנק לאומי בע"מ, פד"ע כ"ו 244 (1993)).
6.לאחר שקילת כל המסמכים שהוצגו בפני בתמיכה לבקשה, ולאחר ששוכנעתי על סמך הצהרות המבקשת כי כלל הכספים המופקדים כיום בקופה הכללית לפיצויים אינם נדרשים לכיסוי התחייבויות המבקשת לתשלום פיצויי פיטורים לעובדיה, אני מתירה בזאת את שחרור סך הכספים שנצברו בקופת הפיצויים הכללית לזכות המבקשת, בכפוף כמובן לכל דין אחר.
7.אין צו להוצאות.
ניתן היום, י"ט סיון תשע"ג, (28 מאי 2013), בהעדר הצדדים ויישלח אליהם. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
